Seřizovač/Operátor výrobní linky Hradec Králové

Lokalita

Hradec Králové

Obor

Výroba

Druh úvazku

plný

Mzda

24 - 40 000 Kč/měs

Referenční číslo

A2250

Kontaktní osoba:

Náplň práce:

Vaším úkolem bude:

nastavit a seřídit výrobní zařízení při nájezdu na jiný typ produktu
doplňovat výrobní materiál
kontrolovat výrobní proces
Práce na 3 linkách.

Požadavky:

Chceme Vás do týmu, jestliže:

jste pracovitý a manuálně zručný parťák.
jste vyučen v technickém oboru – ideálně výuční list strojního zaměření.
Máte zkušenosti na obdobné pozici se seřizováním strojů.
nevadí Vám práce na 12ti hodinové směny od 6:00 do 18:00 a od 18:00 do 6:00. Počet odpracovaných směn je 3-4 za týden (dle turnusu).

Benefity:

Vaše spokojenost nás zajímá. Proto pro Vás máme připravené například tyto benefity:

5 týdnů řádné dovolené
Firemní kantýna a stravování – máme v areálu vlastní dobře zásobenou kantýnu, kam se dováží i teplé obědy. Výběr je ze 4 jídel a ceny naše firma dotuje.
Cafeteria – v systému CAFETERIA si můžete vybrat benefit šitý vám na míru. Funguje to tak, že vám na kartu dáme pravidelně určitý obnos, který utratíte podle svého uvážení.
Parkoviště, kolárna, zastávka MHD – pokud budete jezdit do práce autem, připravili jsme pro vás firemní parkoviště. Pro cyklisty máme vlastní uzavřenou kolárnu, zastávku MHD máme přímo před firmou.
Stravenky - 90,- Kč stravenky při nočních a víkendových směnách.
Roční bonus - až 18 000,- Kč při splnění výsledků celé divize.
Příspěvek 1 500,- Kč na dětskou rekreaci.
Jednorázová odměna 250,- Kč za každou odpracovanou sobotu, neděli nebo svátek.
+50% průměrné hodinové mzdy za práci v SO+NE

Kolik si vydělám?
Nástupní mzda se pohybuje cca od 24.000,- Kč hrubého měsíčně dle odpracovaných hodin. Po zapracování může Vaše mzda dosahovat až 40.000,- Kč hrubého měsíčně (po zapracování a s přesčasy). Zaměstnanci mají možnost zaučit se na jednotlivých pozicích / pracovištích, a tím si zvýšit svoji základní mzdu (za každé zaškolení na každou další pozici je zaměstnanci zvýšena základní hodinová mzda).
S